FEJs studietur 2016: Cuba

I uge 6 havde FEJs Rejsehold arrangeret den årlige studietur, og i år var destinationen bestemt til Havana, Cuba. Rejsen fra Københavns lufthavn til Havana lufthavn gik nogenlunde smertefrit, hvis man ser bort fra turbulensen og den længere rejsetid grundet kraftig vind. Der var nemlig tid til en masse hygge og øl i Zürich lufthavn. Vi alle var stort set bekendte med hinanden da der før rejsen havde været infomøder og en fest, så de første barrierer var brudt og det skulle vise sig at vi alle kom til at lære hinanden meget bedre at kende efter landingen på Cuba.

Da vi ankom gik tingene nogenlunde smurt, dog manglede der en enkelt kuffert, og der var forvirring mht. hvilket hotel vi skulle indlogeres på, samt værelsesfordelingen. Det hele løste sig dog nogenlunde og vi valgte at acceptere at Cuba har en yderst uorganiseret måde at håndtere ALT på, men at de i sidste ende får løst stort set det hele (ofte lidt forsinket).

Efter en mere utraditionel morgenmad, der bestod af pasta kødsovs, skinke roser, og lunken kaffe, delte folk sig op og gik ellers på opdagelse i Havanas smukke gamle bydel, hvor alle især var fascineret af de fantastiske biler der kører rundt på gaderne, samt de mange mennesker der hænger ud på hjørnerne og lytter til ”rumba” sange. Følelsen af at gå rundt i en tidslomme omkring 50’erne var markant og med duften af cigar, hvor end man gik, var man ikke i tvivl om den store kulturforskel der er mellem Danmark og Cuba.

En rejse uden komplikationer er ikke mulig – og en stor del af de rejsende blev syge! De første offerer for sygdommen blev ramt tirsdag eftermiddag, de følgende dage var hårde og kampen blev taget op på hotelværelsernes toiletter uden wifi og med cubansk tv.

Folk blev stille og rolig raske mens andre der ikke var blevet ramt lagde sig syge, men dette stoppede ikke turen! Flokken blev samlet på 4. dagen og tidlig morgen blev vi hentet med bus, for nu skulle det resterende Cuba opleves. Første stop var en Cigarfabrik, herefter en kæmpe klippevæg malede under revolutionen, en naturgrotte og til sidst en cigarplantage. Alt sammen ifølge af en kvindelig guide, der forklarede som kun ægte passioneret cubanere kan.

Efter en kulturel og spændende dag, var det ellers tid til at slappe af og komme til hægterne. Dette foregik på Playa de Santa Maria, med en masse mojito, cuba libre, Pina Colada – ROM, og med cigar til europæisk musik. Især var det det blå vand som holdte folk kørende og da dagen var omme var humøret højt end de forgående dage. Derfor forsatte luksusen søndag, hvor gruppen tog på all inclusive resort, og igen endte dagen med alt for meget alkohol i blodet. Her tog vi samtidig hul på de traditionelle lege der høre med til at rejse med Rejseholdet; ”One dollar bet” og ”ICE”.

Mandag var hjemrejsedagen, så den blev brugt på at fyre de sidst penge af på Rom, Cigarer og øvrige souvenirers.

Konklusionen på turen, hvis man ser bort fra sygedommen: Ufattelig interessant og hyggelig tur, med masser af søde og rare mennesker, og en masse ROM. Vi takker alle dem med for at gøre dette muligt, og håber at vi ses næste år hvor turen går til…

/Rejseholdet

SAMSUNG CAMERA PICTURES