Spændende besøg af McKinsey

Mckinsey

FEJ’s Erhvervsudvalg havde i samarbejde med McKinsey, fået stablet et godt og veltilrækkelagt besøg på benene.

Mckinsey 1Normalt tager FEJ’s medlemmer ud til virksomhederne, men i dette tilfælde kom Mckinsey til os på CBS. McKinsey stillede op med tre personer Thomas Føge (Senior Engagement Manager, HA.alm), Lars Nelson (Consultant, cand.jur) og Rasmus Andersen (Cons
ultant, Msc. Engineering Management).

Thomas, Lars og Rasmus fortalte om livet hos McKinsey og om hvordan McKinseys medarbejder arbejder over hele verden, og hvordan konsulenterne selv bestemmer hvilke projekter de vil på og i hvilke lande. Thomas startede med at fortælle om McKinsey, og hvordan McKinsey fungerer. Thomas lagde meget vægt på, at der ikke nogen speciel profil eller uddannelse McKinsey har fokus på, når de skal ansætte nye medarbejder. Det er drivkraften, viljen samt at have lavet noget som er anderledes, der tæller.

Lars, som er cand.jur, fortalte hvordan det er at være jurist i et globalt konsulent hus. Han synes ikke selv han bruger juraen i hans arbejde, men han lage vægt på, at juraen har skabt en god grobund for ham. Han bruger således de metoder og teorier han har tilegnet sig gennem sit studie. Lars lagde vægt på, at det er vigtigt at være generalist når man arbejder hos McKinsey, hvorfor han mente Cand.merc.jur. havde en rigtig god profil til lige netop McKinsey.

Thomas ville have, at FEJ’s fremmødte medlemmer kom med tre kritiske spørgsmål – og det fik han. McKinsey havde sat en time af til præsentation og 30 minutter networking, men præsentationen endte med at tage al tiden grundet de mange gode spørgsmål. Men alligevel blev alle tre en time ekstra for at snakke med de fremmødte, og der var rigeligt med gode spørgsmål.
Vi vil fra Erhvervsudvalget gerne takke McKinsey for dette rigtige gode oplæg, samt for at tage tid ud af deres travle kalender. Vi vil også gerne sige tak til alle dem, der var mødt op. Vi håber, at alle var lige så glade for besøget som os. Husk, at hvis I har nogle ideer til nye besøg, hører vi gerne fra jer.

Venlig hilsen Erhvervsudvalget

McKinsey 2 Mckinsey 3